Seuraa meitä

Kävellen kuntoon

TERVEYS

Kävellen kuntoon

Vappuna käynnistyvä Kävelykilometrikisa haastaa koko kansan kävelemään.

Vain pieni osa suomalaisista liikkuu suositusten mukaisesti. Kuntoa ja terveyttä voi edistää helposti yksinkertaisella arkiliikunnalla, ja helpon arkiliikunnan muoto on kävely. Pienikin kävely parantaa sekä kehon että mielen kuntoa. Vaikka uusia liikuntalajeja tulee jatkuvasti, kävely pitää ykköspaikkaa ylivoimaisesti suosituimpana suomalaisten harrastamana liikuntamuotona. Sitä ilmoittaa harrastavansa säännöllisesti omana terveysliikuntamuotonaan yli 30 % suomalaisista aikuisista. Kävely on yksinkertaista ja helppoa, ja soveltuu kaiken ikäisille.

Jokainen voi ilmoittautua Kävelykilometrikisaan netin välityksellä ja kerätä kilometrit muistiin. Osallistua voi yksin tai kaverien kanssa. tai isommassa joukkueessa. Ilmoittautuminen alkoi 15.4. ja itse kilpailu käynnistyy vappuna. Kuntotempaus jatkuu aina syyskuun loppuun saakka. Osallistuminen kisaan on ilmaista.

Vuosi sitten samaan kävelykisaan osallistui noin 2500 joukkuetta ja kilometrejä kertyi neljä miljoonaa. Tänä vuonna tavoitteena on ylittää viime vuoden lukemat. Myös kaikki kunnat kisaavat tempauksessa keskenään. Viime vuonna voittajaksi selvisi Enonkosken kunta, toinen oli Hartola ja kolmanneksi selvisi Myrskylä.

Kävelykilometrikisa on osa Tahko Pihkala -seuran ja Suomen Ladun Kävelykipinä -kampanjaa.

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta TERVEYS

Ylös