Seuraa meitä

Espooseen ennätysmäärä asuntoja

KOTIPLUS

Espooseen ennätysmäärä asuntoja

Vuosi 2019 oli Espoossa menneen vuosikymmenen paras valmistuneiden asuntojen määrällä mitattuna.

Espooseen valmistui ennätykselliset 4 300 asuntoa vuonna 2019.
-Asuntorakentaminen on jatkunut erittäin vilkkaana Espoossa viime vuodet, eikä vuosi 2019 tehnyt siihen poikkeusta. Aloitettujen asuntojen määrä sekä asunnoille myönnetyt rakennusluvat kertovat siitä, että Espoossa ei ole näkyvissä merkkejä asuntotuotannon hidastumisesta, kertoo asuntopäällikkö Anne Savolainen.
-Espoossa rakennetaan samanaikaisesti asuntoja useille keskeisille paikoille, missä kysyntää riittää. Tulevan Raide-Jokerin varteen sijoittuva Vermonniitty Leppävaarassa on hyvä esimerkki tästä, Savolainen jatkaa.
Vermonniittyyn valmistui vuonna 2019 yhteensä 814 asuntoa. Seuraavaksi eniten asuntoja valmistui Saunalahteen sekä Niittykumpuun. Raide-Jokerin varrella asuntorakentaminen jatkuu myös tulevat vuodet vilkkaana. Yksi keskeisimmistä alueista Espoossa 2020-luvulla on metroaseman ympärille rakentuva Finnoo.
Kasvava väestö ja runsas asuntorakentaminen aiheuttavat myös omat haasteensa tarvittavien infrahankkeiden ja palvelujen, kuten koulujen ja päiväkotien, toteuttamiseen riittävän nopeassa tahdissa.

Kuva Janne Ketola / Summit Media Oy

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta KOTIPLUS

Ylös