Seuraa meitä

Renkaiden kunnosta otetaan selvää

LIIKENNE

Renkaiden kunnosta otetaan selvää

Koko maan kattava Rengasratsia-turvallisuustapahtuma selvittää jälleen, minkälaisilla renkailla Suomen teillä liikutaan.

Rengasratsia on Autonrengasliiton, Poliisin ja Liikenneturvan vuodesta 1997 järjestämä rengasturvallisuuden kampanja. Tänä vuonna kuntotutkimukset ja rengastietouden jakaminen suoritetaan jälleen ympäri Suomea 13.-17.9.2021.
-Renkailla on suuri merkitys liikenteen turvallisuudelle, sillä vuosittain renkaat ovat mukana noin 28 kuolemaan johtaneessa kolarissa. Rengasratsiassa haluamme tarjota autoilijoille ja medialle oikeaa rengastietoa, sillä renkaiden kunnolla ja oikealla rengastuksella on suora yhteys liikenneturvallisuuteen, Rengasratsian kampanjapäällikkö ja Autonrengasliiton puheenjohtaja Jarmo Nuora sanoo.

Suomalaiset eivät tunne renkaitaan

Kampanjan ydintehtävänä on tutkia renkaiden urasyvydet ja ilmanpaineet, jotka vaikuttavat suoraan ajoturvallisuuteen.
Hyvä esimerkki on syksyllä tyypillinen märkä keli. Vielä kelvollisilla 4 mm syvillä renkailla auto pysähtyy kostealla asvaltilla 80 km/h nopeudesta 27,9 metrin matkalla, mutta lähes sakkorajalla olevilla 2 mm urilla samasta vauhdista jarrutusmatka kasvaa 37,7 metriin.

–Vuosien varrella suomalaisten autojen renkaiden kunto on parantunut, mutta valistustyötä tarvitaan yhä. Puutteita renkaissa voi jonkun verran kompensoida rauhallisella ajotavalla, mutta suuri riski on siinä, että yli puolet kuljettajista ei aiempien tutkimustemme mukaan tiedä, millaisessa kunnossa heidän renkaansa ovat, Nuora sanoo.

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta LIIKENNE

Ylös