Seuraa meitä

Alkoholiongelmiin erikoistunut Pohjoisklinikka avautui Helsingissä

TERVEYS

Alkoholiongelmiin erikoistunut Pohjoisklinikka avautui Helsingissä

Uusi, alkoholiin liittyvien terveysongelmien tunnistamiseen ja hoitoon erikoistunut Pohjoisklinikka avasi ovensa Helsingin Kaisaniemessä 7.1.

Pohjoisklinikalla hoidetaan alkoholinkäyttöön liittyviä riskejä jo ennen kuin niistä muodostuu suurempia ongelmia. Vastaanotolle tulemiseen riittää pelkkä huoli. Apua saa myös pidemmälle edenneisiin alkoholiongelmiin.

-Näemme Pohjoisklinikalle olevan tarvetta, jotta aiempaa useampi rohkenisi tulla keskustelemaan ammattilaisen kanssa alkoholinkäytön vaikutuksista omaan terveyteen ja hyvinvointiinsa, lääkäri ja päihdelääketieteen työelämäprofessori Kaarlo Simojoki kertoo.

Alkoholiin liittyviin ongelmiin haetaan usein apua vasta silloin, kun tilanne kärjistyy. Todellisuudessa ongelmia voi ennakoida kiinnittämällä huomiota esimerkiksi unettomuuteen, stressiin ja mielialaan. Vaikka oireisiin hakisi apua, tilanne ei välttämättä kohene, jos niitä ei osata yhdistää alkoholinkäyttöön.

-Alkoholiin liittyvät ongelmat ovat kuin mikä tahansa muukin terveyteen ja hyvinvointiin liittyvä ongelma. Pohjoisklinikalla voi puhua alkoholista ilman häpeää, Simojoki jatkaa.

Pohjoisklinikka on osa A-klinikka Oy:tä, joka on A-klinikkasäätiön omistama terveydenhuollon palveluiden yksityinen tuottaja.

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta TERVEYS

Ylös