Seuraa meitä

Herkästi koronatestiin

TERVEYS

Herkästi koronatestiin

Helsingissä koronatestiin pääsee nyt helposti ja nopeasti. Jos on vähäisiäkin koronatartuntaan sopivia oireita, kannattaa hakeutua testiin saman tien.

Helsinkiläisiä testattiin joulukuussa parhaimmillaan yli 3000 henkilöä päivässä. Näistä lukemista on tultu pyhien aikana yli puolella alaspäin.
-Helsinkiläiset hakeutuivat hyvin testeihin syksyn ja alkutalven aikana, tästä isot kiitokset. Testausmäärät ovat kuitenkin joulun ja uudenvuoden aikana laskeneet merkittävästi, vaikka epidemia ei osoita selkeitä laantumisen merkkejä, epidemiologisen toiminnan ylilääkäri Sanna Isosomppi kertoo.
-Kannustan helsinkiläisiä hakeutumaan lievissäkin oireissa herkästi koronatestiin. Aktiivisella testaamisella ja tartunnanjäljityksellä saamme tartuntaketjut katkaistua nopeammin. Tämä on ykkösasia kamppailussa koronaa vastaan, Isosomppi jatkaa.
Koronatestiin pääsee saman päivän aikana omaolo.fi-verkkopalvelussa tai soittamalla Helsingin koronaneuvontaan p. 09 310 10024. Neuvonta palvelee joka päivä kello 8-18. Testauspisteitä on ympäri kaupunkia.
Koronaviruksen oireet muistuttavat flunssaa ja vatsatautia. Tartunnan oireita ovat esimerkiksi kuume, yskä, päänsärky, pahoinvointi, ripuli, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus tai haju- tai makuaistin menetys. Koronavirustestiin ohjataan iästä riippumatta kaikki, joilla on koronavirustartunnan oireita.

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta TERVEYS

Ylös