Seuraa meitä

Reseptilääkkeet voi tilata puhelimitse

TERVEYS

Reseptilääkkeet voi tilata puhelimitse

Koronaviruksen aiheuttama poikkeuksellisen suuri lääkkeiden kysyntä on tyhjentänyt apteekkien hyllyjä. Suomessa ole kuitenkaan ole pulaa lääkkeistä, tilanteen arvioidaan normalisoituvan lähipäivinä. 
Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus  Fimea kehottaa malttiin lääkkeitä ostettaessa. Ylisuuria kotivarastoja ei pidä koronaviruksen aiheuttamassa erikoistilanteessakaan hankkia varmuuden vuoksi. 

Apteekkeja on ohjeistettu toimittamaan toistaiseksi vain yhden pakkauksen itsehoitoon tarkoitettuja kipu- ja kuumelääkkeitä asiakasta kohden. 
Apteekkariliitto haluaa korostaa, että flunssaisena ei nyt pidä mennä apteekkiin. Flunssaoireita potevien kannattaa pyytää läheistään hoitamaan apteekkiasiointi puolestaan. Sama koskee ikääntyneitä ja perussairauksia sairastavia.
Reseptilääkkeitä hankittaessa puolesta asioivalla pitää olla mukanaan potilaan Kela-kortti ja tieto noudettavista lääkkeistä. Suomi.fi-palvelussa voi tehdä myös puolesta asioinnin valtuutuksen.  Jos puolesta asiointi ei ole mahdollista, asiakas voi tilata
oman reseptilääkkeensä poikkeuksellisesti nyt myös puhelimitse.

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta TERVEYS

Ylös