Seuraa meitä

Muistineuvo vastaa kysymyksiin muistisairauksista

TERVEYS

Muistineuvo vastaa kysymyksiin muistisairauksista

Muistiliiton Muistineuvo -tukipuhelin on antanut muistisairauksiin liittyvää neuvontaa jo neljän vuoden ajan. Soittajat tarvitsevat tietoa erityisesti muistisairauksien oireista ja niiden tutkimisesta.

– Eniten tukipuhelimesta kysytään muistisairauden oireista ja tutkimuksista sekä hoitomahdollisuuksista. Myös vinkkejä omaisen arjessa selviytymiseen kysytään paljon, esimerkiksi mitä kaikkea omaisena pitäisi hoksata selvittää, kertoo neuvontakoordinaattori Mailis Heiskanen Muistiliitosta.
– Lisäksi ihmiset tarvitsevat tietoa myös oman muistin ja aivoterveyden vaalimisesta. Usein kysytäänkin, että milloin pitäisi ottaa omat muistioireet tosissaan. Myös muistisairauksien perinnöllisyys on paljon puhuttava aihe linjoilla.
Puheluihin vastaavat muistityön ammattilaiset, eli maakunnallisten Muistiluotsi-asiantuntija- ja tukikeskusten työntekijät. Tukipuhelimeen voivat soittaa sekä muistisairaat ihmiset että heidän läheisensä.
Muistineuvo-tukipuhelin on avoinna maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin (klo 12–17) numerossa 09 8766 550. Ruotsinkielistä palvelua tiistaisin klo 14–17 samassa numerossa.

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta TERVEYS

Ylös