Seuraa meitä

Työmaiden omaehtoinen karanteeni ei toimi

TERVEYS

Työmaiden omaehtoinen karanteeni ei toimi

Rakennusliitto ry on ilmoittanut olevansa erittäin huolissaan koronatilanteesta rakennustyömailla. Altistumisia virukselle ja sairastumisia on tapahtunut useilla paikkakunnilla. Tapahtumat koskevat yhteensä satoja työntekijöitä.

THL antoi 30.6. suosituksen koronan vastaisista toimista rakennustyömailla. Rakennusliitto kertoo jo kuukausien ajan vaatineensa käytännön toimia turvallisuuden varmistamiseksi. Liiton mukaan juuri mikään THL:n suosituksista ei toteudu käytännössä.
Rakennusliiton mukaan pahimmat epäkohdat liittyvät työmailla sosiaalitilojen puhtauteen sekä lähinnä ulkomaalaisten komennusmiesten omaehtoisen karanteenin toteutumiseen sekä asumisolosuhteisiin. Jokaista asiallisesti asian hoitavaa työmaata kohti löytyy kaksi, joissa on räikeitä puutteita.
Rakennusalalla sovellettu omaehtoinen karanteeni maahantulon tai korona-altistuksen yhteydessä on osoittautunut kuolleeksi kirjaimeksi. Koska työntekijälle ei yleensä makseta palkkaa omaehtoisen karanteenin ajalta, ei köyhistä maista Suomeen tulevilla työntekijöillä ole mahdollisuutta karanteenin noudattamiseen. Samasta syystä töihin mennään jopa sairaana.
Komennusmiesten yhteismajoitus tarkoittaa, että yhden sairastuessa koko ryhmä pitäisi asettaa karanteeniin. Näin ei ole tapahtunut, vaan koko asia on jätetty työntekijöiden vastuulle.

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta TERVEYS

Ylös