Seuraa meitä

Uuden mökkikauden alkaessa on hyvä tehdä päivitys mökin lääkekaappiin

TERVEYS

Uuden mökkikauden alkaessa on hyvä tehdä päivitys mökin lääkekaappiin

Olipa kyseessä mökkiviikonloppu tai koko kesäloman mittainen mökkeily, on hyvä miettiä etukäteen, mitä kannattaa varata mukaan mökille, jotta vapaa-ajan vietosta tulisi mahdollisimman huoletonta ja onnistunutta. Mökillä puuhastellessa voi sattua pieniä haavereita, jolloin ensiapupakkaus kannattaa varata käden ulottuville. Pienet kolhut ja naarmut voi hoitaa kätevästi tällöin itse.

–On hyvä varata ensiapulaukkuun ainakin haavanpuhdistusaine, pienet sakset, laastareita tai muita sidetarpeita, punkkipihdit, sekä paketti hydrokortisonitabletteja ampiaisen piston varalta, asiakaspalvelupäällikkö Jonna Antikainen Yliopiston Apteekista kertoo.

Mökkireissun aikana on tärkeää huolehtia hygieniasta erityisesti silloin, jos mökillä ei ole sähköä tai juoksevaa, juomakelpoista vettä. Puhtaus tekee olosta miellyttävämmän ja auttaa suojautumaan taudinaiheuttajilta. Loman aikana moni haluaa huolehtia myös ulkonäöstään, joten matkatavaroiden joukosta on hyvä löytyä myös joitakin ihonhoidon perustarvikkeita.

–Käsihygieniasta huolehtiminen saippuan ja juoksevan veden avulla on ensisijaisen tärkeää, mutta käsidesi tehostaa vaikutusta. Jos vatsa menee sekaisin, ovat nesteytysjuomat ja ripulilääke paikallaan. Pienet matkakoot, kasvosuihkeet ja misellivesi ovat näppäriä vaihtoehtoja ihonhoidosta huolehtimiseen, Antikainen jatkaa.

Antikaisen mukaan mökkiapteekkiin voi varata esimerkiksi seuraavat tuotteet:

-Ensiapupakkaus
-Hyttyskarkotteet
-Antihistamiinitabletit
-Kipulääke
-Kyypakkaus
-Pinsetit ja punkkipihdit
-Sidetarpeita ja laastareita
-Haavanpuhdistusaine
-Desinfioiva käsigeeli tai -huuhde
-Aurinkosuojatuotteet
-Kylmägeeli/-spray
-Hydrokortisonivoide/antihistamiinipuikko
-Ripulilääke ja nesteytysjuoma
-Hoitava pesuneste, joka soveltuu kasvoille ja vartalolle
-Matkakokoisia hygieniatarvikkeita

–Omat reseptilääkkeet on aina syytä olla matkassa. Kipulääkepakkaus on hyvä päivittää uuteen, jos paketti on ollut mökillä talven yli.

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta TERVEYS

Ylös